Τεστ ευφυΐας: Θα βρεις τον σωστό διακόπτη στο γρίφο που λύνουν μόνο όσοι έχουν IQ πάνω από 130; IQ test

Τεστ ευφυΐας: Θα βρεις τον σωστό διακόπτη στο γρίφο που λύνουν μόνο όσοι έχουν IQ πάνω από 130;

Ένα σπίτι έχει έξω από την πόρτα εισόδου τρεις διακόπτες. Το σπίτι δεν έχει τζάμια, είναι μόνο τσιμέντο χτισμένο γύρω γύρω στους τοίχους. Μέσα στο μοναδικό δωμάτιο υπάρχει μόνο μία λάμπα. Ένας μόνο από τους εξωτερικούς διακόπτες ανάβει τη λάμπα. Δεν μπορεί να φανεί φως κάτω από την πόρτα, δεν μπορείς να κρυφοκοιτάξεις από πουθενά.

Έχεις μόνο μία προσπάθεια να βρεις ποιος διακόπτης ανάβει τη μοναδική λάμπα. Έχεις δικαίωμα να μπεις μόνο μία φορά μέσα στο δωμάτιο.

Μπορείς να καταφέρεις να μαντέψεις μόνο με μία προσπάθεια ποιος από τους διακόπτες ανάβει τη λάμπα;

Τεστ ευφυΐας: Θα βρεις τον σωστό διακόπτη στο γρίφο που λύνουν μόνο όσοι έχουν IQ πάνω από 130;

Απάντηση γρίφου:

Θα πατήσουμε πρώτα τον πρώτο διακόπτη και θα τον κρατήσουμε αρκετή ώρα πατημένο. Θα τον κλείσουμε. Στη συνέχεια θα πατήσουμε τον δεύτερο διακόπτη και θα ανοίξουμε την πόρτα του δωματίου. Αν το φως της λάμπας είναι αναμμένο σημαίνει ότι πετύχαμε με την πρώτη τον σωστό διακόπτη και είναι ο δεύτερος. Αν δεν είναι αναμμένο θα πλησιάσουμε τη λάμπα. Θα την πιάσουμε και αν καίει ακόμα σημαίνει ότι ο πρώτος διακόπτης είναι ο σωστός γιατί τον κρατήσαμε αρκετή ώρα πατημένο. Αν η λάμπα δεν ανάβει και είναι κρύα στην επαφή της με το χέρι μας σημαίνει ότι ο διακόπτης που την ανάβει είναι ο τρίτος.