Τον λύνει το 8.7%: Ο γρίφος του δηλητηριασμένου ποτού που δείχνει αν έχεις IQ πάνω από 130 Γρίφοι

Τον λύνει το 8.7%: Ο γρίφος του δηλητηριασμένου ποτού που δείχνει αν έχεις IQ πάνω από 130

Αν τα καταφέρεις τότε ναι, το IQ σου είναι πιο υψηλό από εκείνου του μέσου Έλληνα. Διάβασε τον γρίφο, σκέψου και δώσε την απάντησή σου:

Ένα ζευγάρι κάθισε στο αγαπημένο τους εστιατόριο να γιορτάσει την επέτειό του. Φαινόντουσαν πολύ χαρούμενοι και όπως πάντα αποφάσισαν πριν το δείπνο να πιουν τα συνηθισμένα τους ποτά.

Κάθισαν και οι δύο, παρήγγειλαν το ίδιο ακριβώς παγωμένο κοκτέιλ και περίμεναν να τους το φέρει ο σερβιτόρος. Ο σερβιτόρος ήρθε, άφησε τα ποτά και έφυγε.

Η γυναίκα φανερά διψασμένη ήπιε γρήγορα το ποτό της και αμέσως παρήγγειλε κι άλλο ενώ ο άντρας το απόλαυσε πιο αργά, κάνοντας συγχρόνως ένα πούρο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο εκείνη είχε πιει 5 κοκτέιλ και εκείνος μόνο ένα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο άντρας έπεφτε νεκρός μπροστά στα μάτια της γυναίκας του. Η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι ήταν δηλητήριο που βρισκόταν στο ποτό.

Πώς όμως πέθανε μόνο αυτός και όχι η γυναίκα; Τα ποτά σερβιρίστηκαν από το ίδιο ακριβώς μπουκάλι και όλα τα συστατικά του κοκτέιλ ήταν κοινά. Όλα τα κοκτέιλ ήταν δηλητηριασμένα, αλλά εκείνη έζησε.

Μπορείς να λύσεις τον γρίφο των δηλητηριασμένων κοκτέιλ;

Τον λύνει το 8.7%: Ο γρίφος του δηλητηριασμένου ποτού που δείχνει αν έχεις IQ πάνω από 130

Απάντηση:

Το δηλητήριο βρισκόταν στα παγάκια. Η γυναίκα πρόλαβε και ήπιε γρήγορα τα ποτά της πριν τα παγάκια προλάβουν να λιώσουν και να ανακατευτούν με το ποτό. Ο άντρας άργησε, τα παγάκια έλιωσαν και ήπιε το δηλητήριο.