Τα κουίζ μυστηρίου αναζητούν ντετέκτιβ: Ο γρίφος του παγωμένου σπιτιού Γρίφοι

Τα κουίζ μυστηρίου αναζητούν ντετέκτιβ: Ο γρίφος του παγωμένου σπιτιού

Πολλές φορές το ένστικτο ενός ντετέκτιβ μπορεί να τον βοηθήσει να λύσει ένα μυστήριο. Άλλες φορές είναι η λογική ή η παρατηρητικότητα που θα δώσουν την απάντηση σε έναν γρίφο. Τις περισσότερες φορές όμως είναι η γνώση κάποιων στοιχειωδών πραγμάτων.

Μπορείς να βρεις τη λύση στον γρίφο που ακολουθεί με όποια μέθοδο από τις παραπάνω θέλεις;

Η υπόθεση έχει ως εξής:

O Kώστας περνούσε από το σπίτι του φίλου του Δημήτρη, μια χειμωνιάτικη βραδιά με πολύ κρύο. Αποφάσισε να τον επισκεφτεί αλλά ο Δημήτρης ήταν νεκρός μέσα στο σπίτι του. Ο Κώστας περιέγραψε στην αστυνομία πώς κατάλαβε ότι ο Δημήτρης ήταν νεκρός:

Περνούσα έξω από το χιονισμένο σπίτι και χτύπησα την πόρτα. Κανείς δεν απάντησε. Χτύπησα το κουδούνι και φώναξα μέσα στο κρύο, μήπως ο Δημήτρης ήταν εκτός σπιτιού. Δεν είχα μαζί μου το κινητό μου για να τον πάρω τηλέφωνο οπότε αποφάσισα να ψάξω περιμετρικά του σπιτιού. Είδα ότι το παράθυρο του σαλονιού είχε φως από το τζάκι που έκαιγε και πλησίασα στο τζάμι. Φύσηξα στο τζάμι, το καθάρισα και είδα μέσα τον Δημήτρη νεκρό, πάνω στην πολυθρόνα του. Αμέσως έψαξα το πιο κοντινό τηλέφωνο για να ειδοποιήσω την αστυνομία.

Ο ντετέκτιβ αμέσως συνέλαβε τον Κώστα.

Μπορείς να καταλάβεις γιατί; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο του νεκρού άντρα;

Δες την απάντηση στον γρίφο ΕΔΩ