Τεστ IQ για πολύ λίγους: Ο γρίφος-παγίδα του δολοφόνου που απαιτεί IQ πάνω από 135. Το 'χεις; Αστυνομικά

Τεστ IQ για πολύ λίγους: Ο γρίφος-παγίδα του δολοφόνου που απαιτεί IQ πάνω από 135. Το ‘χεις;

Η υπαστυνόμος Χαρά βρέθηκε νεκρή στο κάτω μέρος της σκάλας του αστυνομικού τμήματος. Στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες και το πτώμα της έμεινε μέσα στα αίματα μέχρι να έρθει ο ντετέκτιβ των εσωτερικών υποθέσεων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ήταν μαζί με τη Χαρά και παραδέχτηκε ότι κατέβαιναν μαζί τα σκαλιά όταν ο ίδιος παραπάτησε από πίσω της την ώρα που είχε το χέρι του στην τσέπη. Στην τσέπη βρισκόταν το όπλο που κρατούσε και εκπυρσοκρότησε μέσα από την τσέπη του χτυπώντας την Χαρά στην πλάτη.

Κάμερες δεν υπήρξαν, όμως ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την ύπαρξη πυρίτιδας στην τσέπη του αρχηγού και στην πλάτη της Χαράς. Το όπλο που σκότωσε τη Χαρά ήταν αυτό του αστυνόμου και στην τσέπη του βρέθηκε τρύπα διαμετρήματος όσο αυτό της σφαίρας.

Δεν υπήρχαν μάρτυρες εκείνη τη στιγμή στο τμήμα και κανείς δεν άκουσε τίποτα.

Ο ντετέκτιβ των εσωτερικών υποθέσεων ζήτησε να συλληφθεί ο αρχηγός της αστυνομίας με την κατηγορία του φόνου.

Ήταν τελικά ατύχημα ή φόνος; Και γιατί ο ντετέκτιβ συνέλαβε τον αρχηγό;

Τεστ IQ για πολύ λίγους: Ο γρίφος-παγίδα του δολοφόνου που απαιτεί IQ πάνω από 135. Το 'χεις;

Απάντηση:

O ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι η τσέπη του σακακιού του αρχηγού είχε πυρίτιδα από τον πυροβολισμό. Η τρύπα στην πλάτη της Χαράς όμως δε θα έπρεπε να έχει ίχνη πυρίτιδας αν το όπλο είχε εκπυρσοκροτήσει μέσα από την τσέπη. Ο αρχηγός πυροβόλησε στην πλάτη την Χαρά και ύστερα έριξε δεύτερη σφαίρα μέσα από την τσέπη του για να στήσει σκηνικό ατυχήματος.