Γρίφος ευφυΐας: Εάν βρεις τον δράστη μέσα σε 5 λεπτά τότε έχεις IQ 140 Αστυνομικά

Γρίφος ευφυΐας: Εάν βρεις τον δράστη μέσα σε 5 λεπτά τότε έχεις IQ 140

Ο κύριος Γουίλις βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του. Μία μαχαιριά στην καρδιά είχε γεμίσει αίματα τα ρούχα του και το γραφείο του σπιτιού του όπου δούλευε.

Η αστυνομία δεν ήξερε αν πρόκειται για αυτοκτονία ή φόνο και έτσι κάλεσε έναν διάσημο ντετέκτιβ να λύσει το μυστήριο.

Το μαχαίρι που σκότωσε τον Γουίλις βρέθηκε και εξετάστηκε από τους ειδικούς. Πάνω του δε βρέθηκε κανένα αποτύπωμα. Ο ντετέκτιβ μετά από έρευνες κατέληξε σε 3 άτομα ως πιθανούς δράστες.

Την Άλις, τη μέλλουσα σύζυγο του Γουίλις, τον γείτονά του Τζον και την καθαρίστρια του σπιτιού Έλεν. Στην ανάκριση των υπόπτων ακούστηκαν τρεις καταθέσεις.

Η Άλις κατέθεσε ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν έναν μεγάλο καβγά και του ζήτησε να χωρίσουν και να ακυρωθεί ο γάμος. Δήλωσε σοκαρισμένη αλλά δεν τον σκότωσε και δεν υπάρχουν πουθενά αποτυπώματά της.

Ο Τζον δήλωσε ότι κοιμήθηκε πολύ νωρίς εκείνο το βράδυ γιατί ήταν κουρασμένος. Δεν άκουσε φασαρία, φωνές, ούτε καβγάδες από δίπλα. Δήλωσε ότι δεν σκότωσε τον Γουίλις και τα πήγαιναν πολύ καλά.

Η Έλεν μέσα σε κλάματα είπε ότι κάθε πρωί πήγαινε να καθαρίσει στον Γουίλις, λίγο μετά τις 9.00. Εκείνο το πρωί είχε αργήσει και όταν μπήκε να καθαρίσει το δωμάτιο τον βρήκε νεκρό. Είχε δικό της κλειδί για το σπίτι και ο Γουίλις την εμπιστευόταν.

Ο ντετέκτιβ ήξερε τι είχε συμβεί.

Τι ήταν τελικά; Φόνος ή αυτοκτονία; Και αν ήταν φόνος ποιος ήταν ο ένοχος; Ποιος σκότωσε τον Γουίλις; Ο ίδιος ή κάποιος από τους τρεις υπόπτους;

Γρίφος ευφυΐας: Εάν βρεις τον δράστη μέσα σε 5 λεπτά τότε έχεις IQ 140

Απάντηση:

Πρόκειται για φόνο καθώς πάνω στο μαχαίρι δε βρέθηκαν αποτυπώματα. Αν ο Γουίλις είχε αυτοκτονήσει το μαχαίρι θα είχε τα αποτυπώματά του. Τον Γουίλις σκότωσε η μέλλουσα σύζυγός του και καθάρισε όλα τα αποτυπώματα της και μέσα στον πανικό της ξέχασε να εξαφανίσει το μαχαίρι.