Δύσκολο CSI τετ για δυνατά μυαλιά: Μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν αυτή η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της; Αστυνομικά

Δύσκολο CSI τετ για δυνατά μυαλιά: Μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν αυτή η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της;

Mία γυναίκα δικαζόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου για τον φόνο του συζύγου της. Το πτώμα του δε βρέθηκε ποτέ.

Η ίδια ισχυριζόταν ότι δεν είναι ένοχη και ότι αγαπούσε τον άντρα της, όπως επίσης ότι της λείπει πολύ. Μετά το τέλος της ένορκης κατάθεσής της, ο δικηγόρος της σηκώθηκε και είπε:

«Ο σύζυγος αυτής της γυναίκας δεν είναι νεκρός. Είναι απλά αγνοούμενος. Σε λίγη ώρα, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα θα τον δείτε να μπαίνει ζωντανός περνώντας από την πόρτα του δικαστηρίου».

Όλοι οι ένορκοι γύρισαν το κεφάλι τους και κοιτούσαν την πόρτα, κάποιοι μάλιστα κοίταξαν και το ρολόι τους περιμένοντας, όσο ο δικηγόρος και η σύζυγος κοιτούσαν προς το μέρος τους

Τότε ο δικηγόρος φώναξε δυνατά «ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ; Αν ήσαστε τόσο σίγουροι ότι αυτή είχε σκοτώσει τον άντρα της δε θα γυρίζατε το κεφάλι σας προς την πόρτα».

Οι ένορκοι ψήφισαν και βρήκαν ένοχη τη σύζυγο, η οποία καταδικάστηκε.

Γιατί έβγαλαν αυτήν την ετυμηγορία;

Μπορείς να λύσεις αυτό το δικαστικό δράμα και να πεις γιατί καταδικάστηκε η σύζυγος και αν τελικά οι ένορκοι είχαν δίκιο;

Δες τη λύση κάτω από τη φωτογραφία που ακολουθεί.

Δύσκολο CSI τετ για δυνατά μυαλιά: Μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν αυτή η γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της;

Aπάντηση

Την ώρα που όλοι οι ένορκοι κοίταξαν προς την πόρτα περιμένοντας να δουν αν επαληθευτούν τα λόγια του δικηγόρου, δεν ήταν σίγουροι για την ενοχή της συζύγου. Υπήρξε η αμφιβολία ότι πράγματι μπορεί ο σύζυγός της να ζει. Όταν όμως εκείνοι γύρισαν το κεφάλι προς την πόρτα, ο δικηγόρος και η σύζυγος τους κοιτούσαν, κανείς από τους δυο δεν κοίταξε την πόρτα. Αν εκείνη δεν τον είχε σκοτώσει και πίστευε ότι είναι ζωντανός θα είχε γυρίσει το κεφάλι της προς την πόρτα, μαζί με τους ενόρκους.