Γρίφος για πολύ πονηρούς: Αν απαντήσεις σωστά σε αυτή την ερώτηση, ανήκεις στους πιο ευφυείς Έλληνες IQ test

Γρίφος για πολύ πονηρούς: Αν απαντήσεις σωστά σε αυτή την ερώτηση, ανήκεις στους πιο ευφυείς Έλληνες

Ένας βασιλιάς σε μεγάλη ηλικία έμαθε από τον γιατρό του ότι έπασχε από μία ασθένεια που του είχε αφήσει μόνο τέσσερις μήνες ζωής.

Ο βασιλιάς δεν είχε απογόνους και μέσα σε αυτούς τους μήνες έπρεπε να αποφασίσει σε ποιον θα κληροδοτήσει το βασίλειό του. Κάλεσε έτσι όλα τα παιδιά του ορφανοτροφείου της πόλης και τα έβαλε δίπλα δίπλα στην αίθουσα του θρόνου.

Τους είπε να ανοίξουν το χέρι τους και τους έβαλε στο χέρι από έναν σπόρο φυτού, διαφορετικού φυτού στο καθένα. Τους είπε ότι έχουν 3 μήνες μπροστά τους να φυτέψουν τον σπόρο, να περιποιηθούν το φυτό που θα έχουν και το παιδάκι με το πιο δυνατό, ψηλό και όμορφο φυτό θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς.

Οι μήνες πέρασαν και τα παιδιά επέστρεψαν στο παλάτι με τις γλάστρες και τα φυτά τους. Όλα χαμογελαστά και χαρούμενα εκτός από ένα κοριτσάκι.

Ο βασιλιάς εξέτασε όλες τις γλάστρες των παιδιών και τα φυτά τους. Όλα είχαν δυνατά και όμορφα φυτά εκτός από το κοριτσάκι που δε χαμογελούσε. Αυτό είχε μία σκέτη γλάστρα με χώμα.

Ο βασιλιάς το πλησίασε, το αγκάλιασε και ανήγγειλε ότι αυτό το κοριτσάκι θα είναι η διάδοχός του και νέα βασίλισσα.

Μπορείς να καταλάβεις γιατί; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο του ετοιμοθάνατου βασιλιά και να απαντήσεις γιατί διάλεξε το μόνο παιδί που δεν είχε φυτό;

Γρίφος για πολύ πονηρούς: Αν απαντήσεις σωστά σε αυτή την ερώτηση, ανήκεις στους πιο ευφυείς Έλληνες

Aπάντηση:

Ο βασιλιάς είχε δώσει σε όλα τα παιδιά ψεύτικους σπόρους. Κανένας από αυτούς δεν έπρεπε να φυτρώσει και να γίνει φυτό. Όλα τα παιδιά εκτός από το κοριτσάκι που έγινε βασίλισσα άλλαξαν τους σπόρους προσπαθώντας να κλέψουν στη δοκιμασία. Το κοριτσάκι ήταν το μόνο που έπαιξε τίμια.