Μπαίνοντας στη δεύτερη σεζόν του, το S e x Education απέδειξε ότι δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Έχει πολλά στοιχεία που δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εικόνα στον θεατή, χωρίς όμως να τον καθηλώνει σε μια παθητική απορρόφηση.
Κι αυτό είναι ένας από τους 5 λόγους που λέει ο τίτλος. Είναι δηλαδή αυτό που λέει ο τίτλος και δίνεται με μια πιο εύπεπτη μορφή. Δεν ωθείται 2) σε πολυπλοκότητες ως προς την σεξουαλική αντίληψη, αλλά το κάνει με τόσο απενοχοποιημένο τρόπο, ώστε κάποιο νέο παιδί που την βλέπει, μπορεί κάπως να απελευθερωθεί, μπορεί να βγει από την ανασφάλεια του.
Ένας άλλος λόγος είναι 3) ότι αυτή η απενοχοποίηση γίνεται με ειλικρίνεια και η ειλικρίνεια είναι πολλές φορές λυτρωτικά αστεία. Όχι με την κοροϊδευτική έννοια, ότι δηλαδή γελάω εις βάρος κάποιου. Αλλά με την έννοια του ότι συμπάσχεις, έχεις περάσει από ένα στάδιο, έχεις δει τις δυσκολίες στο δικό σου βίωμα ως τέρας, αλλά επειδή έμαθες ότι δεν είναι τέρας, τώρα γελάς με τη νέα γενιά που περνάει αυτό το στάδιο. Με λίγα λόγια είναι μια σειρά που 4) σε ωριμάζει.
Κι αν δεν έχει χαθεί το μέτρημα, πάμε στον 5ο και τελευταίο λόγο. Σε βγάζει από τις φοβίες σου. Όχι μόνο όσες κατανοείς ως εσωτερικές. Αλλά κι όσες τοποθετείς ως εξωγενείς. Για παράδειγμα, αν ήσουν δύσκολος απέναντι στους γκέι, ο χαρακτήρας του Έρικ σου περνάει μηνύματα για το πώς είναι για ένα έφηβο παιδί να ανακαλύπτει ποιος είναι και να προσπαθεί να σταθεί.
Άρα αυτή η σειρά ίσως είναι παραπάνω από fun-to-watch και ο τίτλος ήταν παραπλανητικός…